Részletes leírás
A telken jelenleg egy kisebb kastély áll, mely lebontható.

TELEK
Méret - 3046m2
Beépíthetőség - 10%
Szintterület mutató - 0,2
Max. építmény magasság - 6m
Zöld terület - 80%
Beépítés módja - szabadonálló


AZ ÉPÜLET
Az épületet 1923-ban építette dr. Országh Oszkár, a budakeszi Erzsébet királyné tüdőszanatórium igazgatója, Gerlóczy Gedeon tervei alapján, műemlék jellegű épület. Három szintes (földszint, emelet, tetőtér), egy lakásos családi ház a Petneházy rét és a Budakeszi Vadaspark között.

Az egész épület terméskőből épült, felület kezelve van, a födém szigetelt. 2000.-2002. körül az egész felső szint falazata és oromzata megemelésre került, ekkor az összes terméskő falat impregnálták. A belső falak téglából vannak.
Az egész épület részlegesen felújításra került \'94-ben, beleértve a víz- és (padló)fűtésrendszert, valamint az elektromos áram vezetékeket, festést, stukkózást is. A rákövetkező évben kapott az összes ablak/ajtó külső rácsot, az egyik már fent lévő korabeli rács mintázata alapján.
Az épület sátortetős, a 2002-es módosításkor új fa tetőszerkezetet, szigetelést és héjjazást, valamint Velux thermoplán bukó tetőtéri ablakokat is kapott az épület. A tetőn Bramac tetőcserép van.

Kültéri és beltéri nyílászárók anyaga egyaránt tömör fenyő. Minden nyílászáró kapcsolt gerébtokos. Az épület főbejáratánál még az eredeti 1923-as, felújított, tömör tölgyfa bejárati ajtó van kovácsoltvas díszítéssel. A beltéri nyílászárók megfelelnek a mai kor követelményeinek is, a külső nyílászárók állapota kielégítő, de nem újszerű.

A teljes földszint padlóburkolata carrarai márvány, a földszinten lévő konyha és wc, a garázslejárat burkolata is ugyanaz. Az emeleten a fürdőszobában/wc-ben kerámia burkolat, a többi helyiségben eredeti tölgyfa parketta, egyes helyiségekben padlószőnyeg borítással.

Földszinten mindenhol padlófűtés van, az emeleten és garázsban/tárolóban/tusolóban lent radiátorok vannak. Az épület dupla fűtésrendszerrel rendelkezik, az egyik gázkazán a földszinti padlófűtést, a másik gázkazán a radiátoros rendszert szolgálja ki.

Két beállásos garázs tartozik az ingatlanhoz, 36 nm, plusz az épület elé további egy személyi gépkocsi a kiállás akadályozása nélkül be tud állni. A felvezető nyél mellett további egy/kettő autó számára van/volt parkolóhely kialakítva.

A telek növényzete magával ragadó, ősfás, gondozott kert 20 m körüli fenyőkkel, japán juharral, kerítés mellett örökzöld sövénnyel, sütögetővel/paddal, a bejárati ajtó előtt szökőkúttal. A kertben kiépített öntözőrendszer van. A szomszédos telek természetvédelmi terület, a Pilisi Erdőgazdaság része.

Budapest, II.kerület
 

Ingatlan adatai
Irányár: 299 000 000 Ft
Típus: telek
Kategória: eladó
Alapterület: 3 046 m2
Fűtés: -
Állapota: -
Szobák száma: -
Építés éve: -
Szintek száma: -
További adatok
Telekterület: 3 046 m2
Kert mérete: -
Erkély mérete: -
Felszereltség: -
Parkolás: -
Kilátás: -
Egyéb extrák:  
-
Hirdető adatai
Hirdető neve: Otthon Centrum
Kapcsolattartó: Török Dávid
Hirdető telefonszáma: +36 70 461 9106
Honlap: -

Üzenetet küldhet a hirdetőnek:
Az Ön neve:
Az Ön e-mail címe:
Üzenet: